banner94

BAYRAM TATİLİ 10 OLDU

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bayram tatilinin 10 güne uzadığını ve emekli maaşlarının da bayramdan önce ödeneceğiniaçıkladı.

BAYRAM TATİLİ 10 OLDU

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bayram tatilinin 10 güne uzadığını ve emekli maaşlarının da bayramdan önce ödeneceğiniaçıkladı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
15 Ağustos 2017 Salı 23:32
938 Okunma
BAYRAM TATİLİ 10 OLDU
 Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bayram tatilinin 10 güne uzadığını ve emekli maaşlarının da bayramdan önce ödeneceğiniaçıkladı.

Bozdağ, "Bayram tatilinin 10 gün olmasına karar verildi. Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü namazını kıldığı Hazreti Ali Camii çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken tatilin 10 güne çıkacağı yönünde olumlu mesaj vermişti.

Erdoğan, Kurban Bayramı tatiline ilişkin soruya karşılık “Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı’nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Başbakan: Her iki alternatif de değerlendirilecek

Başbakan Binali Yıldırım ise Kurban Bayramı tatilinin uzayıp uzamayacağıyla ilgili soruyu "Her iki alternatif de değerlendirilecek. Toplumun bir kesimi çalışmaya devam edelim diyor, bir kısmı tatili uzatalım diyor. Her ikisinin artısı eksisi düşünülecek salı günü Bakanlar Kurulu'nda karar verilecek" şeklinde yanıtlamıştı.

Doluluk yüzde 80’e ulaştı

Kurban Bayramı tatilini sahilde değerlendirmek isteyen vatandaşlar ise rezervasyonlarını erkenden yaptırıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı bayram rezervasyonlarının yüzde 80’i bulduğunu ifade ederek, doluluğun yüzde 100’e ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Bayramda hava durumu nasıl?

Kurban Bayramı tatilinde havaların nasıl olacağı da merak konusu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün aylık tahminlerine bakıldığında tatil ile birlikte hava sıcaklığının Ege ve Akdeniz’in kıyı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 3 derce üzerinde seyretmesi bekleniyor. Yağışın da yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülüyor.

  • 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe
  • 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
  • 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
  • 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
  • 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün
Son Güncelleme: 15.08.2017 23:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26