banner94

BAŞKAN MUSTAFA TUNA OLDU

Melih Gökçek'in istifasıyla boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, AK Partili Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi. Ankara'nın yeni belediye başkanı AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna oldu.

BAŞKAN MUSTAFA TUNA OLDU

Melih Gökçek'in istifasıyla boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, AK Partili Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi. Ankara'nın yeni belediye başkanı AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna oldu.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
06 Kasım 2017 Pazartesi 17:30
849 Okunma
BAŞKAN MUSTAFA TUNA OLDU
 Melih Gökçek'in istifasıyla boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, AK Partili Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi.

Ankara'nın yeni belediye başkanı AK Parti'nin adayı Mustafa Tuna oldu.

Melih Gökçek'in istifasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Belediye Meclisi'nde seçim yapıldı. 

AK Parti'nin aday gösterdiği Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 136 oyun 104'ünü alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 

Tuna seçimlerin ardından yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, partisinin genel merkez yöneticilerine ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Yapılan bu seçimde kendisine gösterilen güvene layık olmaya gayret edeceğini belirten Tuna, şunları kaydetti:

"İnşallah bundan sonra da hep beraber Ankara’mıza güzel hizmetler noktasında el ele vererek birlikte çalışmayı düstur edineceğiz. Bütün kişi ve kurumların herkesin görüşleri, kanaatleri şehrimizin daha iyi noktalara gelmesi noktasında çok önemlidir. Akıl bedava, herkesin aklına ihtiyacım var. Dolayısıyla ortak akılla güzel hizmetlere vesile olacağımıza inanıyorum. Temel felsefemiz dürüst, şeffaf ve adil bir yönetim. Bu anlayışla hiç kimseye farklı muamele yok, kimseye zulüm de yok. Bizim uygulamalarımız bu yöndedir. Bu yönde de sizlerin de desteklerini her zaman yanımda göreceğime inanıyorum."

Tuna, teşekkür konuşmasının ardından makamına geçerek Ankara Büyükşehir Belediyesi Birinci Başkanvekili Ali İhsan Ölmez'den başkanlık mührünü aldı.

MUSTAFA TUNA KİMDİR?

1957 yılında Şarkışla'ra doğan Tuna, 1980 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1982 yılında, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Yüksek Mühendis unvanı aldı. 

Tuna'ya 1998 yılında, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından doçent unvanı verildi.

Tuna, özel sektördeki uygulama çalışmalarına paralel olarak, çevre teknolojisi, altyapı planlaması ve mühendislik ekonomisi alanlarında da akademik çalışmalarını sürdürdü.

İTÜ Mezunları Eğitim Vakfının kurucu başkanı olan Mustafa Tuna, İnşaat Mühendisleri Odası üyesi, Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi üyesi.

2002 – 2007 yılları arasında Ankara Milletvekili olarak görev yapan Tuna, 
29 Mart 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Sincan Belediye Başkanlığı'na seçildi

İLK TURDA SEÇİLDİ 

Daha sonra ise Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. CHP ve MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermedi. Toplantıda Mustafa Tuna, 104 oy alarak ilk turda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Belediye Meclisi'nde, AK Parti'nin 100, CHP'nin 21, MHP'nin 15, bağımsız 3 ve BBP'nin ise 1 sandalyesi bulunuyordu.

Son Güncelleme: 06.11.2017 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26