banner94

BAKAN VARANK KIZILCAHAMAM'DA YABAN HAYATINI GÖZLEMLEDİ

BAKAN VARANK KIZILCAHAMAM'DA YABAN HAYATINI GÖZLEMLEDİ

uğur demirbaş
uğur demirbaş
12 Ekim 2021 Salı 23:24
809 Okunma
BAKAN VARANK KIZILCAHAMAM'DA YABAN HAYATINI GÖZLEMLEDİ

Bakan Varank kızıl geyikleri gözlemledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara’da vahşi yaşam fotoğrafçısı Doğanay Vural ile birlikte kızık geyiklerin izini sürdü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, vahşi yaşam fotoğrafçısı Doğanay Vural ile geyiklerin izini süren Varank’ın görüntüleri, Vural’ın YouTube kanalında yayımlandı.

‘Farklı bir deneyim’

Bakan Varank, video öncesinde sosyal medya hesabından, “Daha önce hiç kızıl geyik gördünüz mü? Geyik böğürtüsü mevsimi nedir merak ediyor musunuz? Kızılcahamamlı Doğanay Vural ile vahşi yaşamda bir gün geçirerek çok farklı bir deneyim yaşadık” paylaşımında bulundu. Varank, mesajda yer alan videoda da “Ankara, doğa meraklıları için ilginç fırsatlar sunuyor. Ben de Kızılcahamamlı Doğanay Vural ile ilginç bir deneyim yaşadım. Bu deneyimi, Doğanay’ın YouTube kanalında sizlerle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

YouTube’da yayımlanan videoda Bakan Varank ile Vural’ın Ankara’nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde bulunan ormanlarda geçirdikleri bir gün anlatılıyor. Videoda Varank, “Doğa aşığı olan, aynı zamanda doğayı insanlara tanıtmaya çalışan Doğanay ile hafta sonu güzel bir vakit geçirdik. Ankara’ya çok yakın mesafelerde Kızılcahamam’da ve Çamlıdere’de atlara bindik, fotokapanlar kurduk ve mevsimi itibarıyla çok özel bir deneyim yaşadık” diyor.

‘Doğayı çok seviyorum’

Fotokapanları toplayan Varank ve Vural, bölgedeki bir köye giderek muhtar ve köylülerden bilgi alıyor. Buradaki sohbette Çamkoru’da 15 yıl önce yetiştirilerek doğaya bırakılan kızıl geyiklerin Benli Yaylası civarında olduğu bilgisi veriliyor. Varank, sohbet sırasında “Doğayı çok seviyorum. Çok çalışıyoruz ama arada kaçıyoruz da. Fırsat bulunca çocuklarımızı da götürüyoruz. Ben şimdiki çocuklara çok üzülüyorum. Tavuk görmeden büyüyen, askere giden çocuklar var” ifadelerini kullanıyor.

Kaya tuzu bıraktılar

Daha sonra Benli Yaylası’na geçen Varank ve Vural, geyikler için getirdikleri kaya tuzlarını bölgeye bırakıyor. Videonun sonunda Vural, “Teknolojiyle iç içe yaşadığımız bu ortamda doğaya da vakit ayırdığınız için teşekkür ederim” diyor, Bakan Varank da “Ben sana çok teşekkür ediyorum. Hiç böyle bir deneyim yaşamamıştım. Doğayı çok seviyorum. Fırsat buldukça geceleri çadırda kalıyorum. İlk kez böyle bir deneyim yaşadım. Böyle bir şey beklemiyordum” ifadelerini kullanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26