banner94

AKTİF AKADEMİ 25 OCAK'TA KIZILCAHAMAM'DA

Aktif Akademi, Geleneksel Kış Kampı 25 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında Kızılcahamam'da yapılacak.

AKTİF AKADEMİ 25 OCAK'TA KIZILCAHAMAM'DA

Aktif Akademi, Geleneksel Kış Kampı 25 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında Kızılcahamam'da yapılacak.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
13 Ocak 2014 Pazartesi 16:32
1547 Okunma
AKTİF AKADEMİ 25 OCAK'TA KIZILCAHAMAM'DA

AKTİF AKADEMİ, GELENEKSEL KIŞ KAMPI 25 OCAK - 2 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA ANKARA/KIZILCAHAMAM'DA...

DRAMA: Eğitim sisteminde son zamanlarda sıkça rastlanan kavramlardan birisi dramadır. Drama kavramının tarihi 1800’lü yıllara dayanmaktadır. Drama, özellikle günümüz Türkiye’sinde; eğitimlerini canladırmak, dersleri daha ilgi çekici hale getirmek ve yaparak yaşayarak öğrenmeyi sağlamak adına öğretmenlerin özellikle tercih ettiği bir öğretim yöntemi olmuştur. Dramanın, eğitimde özellikle çocuklara yönelik faydaları sayılmayacak kadar çoktur.   

MENTAL ARİTMETİK: Mental Aritmetik Eğitimi, 4-12 yaş grubundaki çocuklar için tasarlanıp geliştirilmiş bir programdır.

 Amacı, her çocukta var olan ancak atıl durumdaki zekâ potansiyelini harekete geçirmek ve kapasitesini artırmaktır. Abaküs yardımıyla önce rakamlar sonra sayılar öğretilir. İşlemler abaküs üzerinde yapıldıktan sonra mental çalışmalarına geçilir. Böylece bellekte, Abaküsün fotoğrafik görünümü yaratılarak hesap yapma işlemine geçilir. Zaten uzun süredir abaküsle çalışma yapmış öğrenciler, sanki beyinlerinde bir Abaküs varmışçasına yine boncuk hareketlerini kullanırlar ve hareket ettirdikleri parmak işaretleriyle işlemi süper bir hız ve doğrulukla sonuca ulaştırırlar.

 

ZEKA OYUNLARI: Eğitimin son derece önemli bir boyuta taşındığı günümüz Türkiye’sinde hızlı, etkili ve aktif öğrenme; zekânın eğitimi ile mümkün olmaktadır. Zeka Oyunlarının önemini kavrayan Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2013 öğretim yılında 5.sınıflardan başlamak üzere 5.,6.,7.,8 sınıflarda eğitim öğretim müfredatına koyarak uygulamaya başlamıştır.

 

Aktif Eğitim, yönetim kurulu başkanı Doç. Dr. A. Halim ULAŞ yönetiminde, Türkiye’de tüm illerde öğretmenlere yönelik olarak;

1-DRAMA
2-MENTAL ARİTMETİK
3-ZEKA OYUNLARI
4-EĞLENCELİ MATEMATİK
5-ORFF
6-ANLAYARAK HIZLI OKUMA
7-ZİHİN HARİTALARI



Eğitimleri düzenlenmektedir. Ankara ilinde bu eğitim 25 Ocak- 2 Şubat tarihlerinde yapılacaktır. Detaylı bilgi almak isteyenler, 
adresinden; www.aktifakademi.org
 www.facebook.com/aktifdrama facebook sayfasından veya  

0 850 303 2 666 , 05321323007 
05321133209 
no’lu telefonlardan yetkililere ulaşabilirler.






Son Güncelleme: 13.01.2014 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26