banner94

Ligde kritik iki maçı geride bıraktığımız haftada, Fenerbahçe Galatasaray’a karşı Kadıköy’de yenilmezlik serisini 20 maça çıkardı, lider Başakşehir ise Beşiktaş’a 2-1 yenildi. Bu sonuçların ardından Beşiktaş zirveye yaklaştı ve tablo kızıştı.

Uzatmalarla 105 dakika süren dev derbi 1-1 bitti. 45.dakikada Hasan Ali’nin kırmızı kart görmesiyle yaklaşık 60 dakika 10 kişi oynayan Fenerbahçe, ikinci yarıda tamamen geriye yaslanan bir oyunla oynadı. Bu yaslanmanın sonucu 66. dakikada 0-1 geriye düştü. Galatasaray topa hakim taraftı ancak etkisiz hücumlar formsuz forvetleriyle netice vermedi. Golü yedikten sonra hemen reaksiyon gösteren Fenerbahçe 71. dakikada Elif Elmas’ın golüyle dengeyi sağladı ve yenilmezlik serisi 20 yıla çıkmış oldu. İlginç bir istatistikte 20 yılda Galatasaray Kadıköy’de sadece 18 dakika skor üstünlüğünü elinde tutmuş durumda.

Hakem Ali Palabıyık’ın tartışmalı kararları olsa da tarihinin en kötü sezonunda 10 kişi kalmış Fenerbahçe’ye karşı skor üstünlüğünü elinde tutamayan Galatasaray önce iğneyi kendine batırmalı. Maç sonucu Fatih Terim’in açıklamaları ,bu iğneyi kendine batırmaktan öte, taraftar sevgisinden faydalanarak teknik yanlışları kapatmak amaçlı olduğunu düşünüyorum. Oyun ve skor üstünlüğü elindeyken, Selçuk İnan tarzı birini orta sahaya alıp, dengeleyip pas oyununa geçmeyip, golü yedikten sonra, daha yaklaşık 30 dakika varken doldur boşalta geçmesi Terim’in oyun adına yanlışlarıdır.  Sarı kırmızılılar, deplasmanda oynadığı son 11 derbi maçta galibiyet kazanamadı.

Galatasaray bu sene şampiyon olamazsa, bunun temel nedeni sezon başı Gomis’i satıp, o tutarın nerdeyse 2 katını Diagne ve Mıtrogluna’na  verilmesi olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe ise maçta belki istediğini aldı, ancak Kadıköy’de ipleri tamamen rakibe vermek ve bu sezonun en önemli maçında, taraftarına yine iyi futbol sergileyememek, kalesinde her maçta olduğu gibi gol görmek gibi bu sezonun kronik sorunları devam etti.

Haftanın bir diğer kritik maçında Beşiktaş evinde lider Başakşehir’i konuk etti. Maçta ilk 30 dakika Başakşehir’in adeta şampiyon gibi oynaması golü de bulmasını sağladı. Ancak Atiba’nın golüyle dengeyi sağlayan siyah beyazlılar o dakikadan sonra maçı sürklase etti ve 2-1 kazandı. Bu sonuçla 2. sıradaki Galatasaray ile puan farkını 3’e indiren Beşiktaş için, 2 hafta sonra ki Galatasaray deplasmanı kritik duruma gelmiş durumda.

Avrupa liglerinde zirvelerde değişiklik olmadı. PremierLigde City, BundesLiga’daBayern soluk soluğa zirvedeyken, İtalya, İspanya ve Fransa’da zirvedeki ekipler şampiyonluk için gün sayıyor.

Ve basketbol..

Ligimiz ve Euroleague’deplay-offları beklediğimiz şu günlerde, NBA’de playoff heyecanı sürprizlerle başladı. Deplasman takımlarının favorileri yendiği maçlarla başlayan playofflarda Golden State- Milwaukee finali ufukta şimdiden görünüyor. İlerleyen haftalarda serilerde maçlar oynandıkça daha detaylı play-off analizleri yapacağım.

HAFTANIN OLAYI

Bu hafta Fenerbahçe ve Türk Futbol Camiası acı bir kayıp yaşadı. Fenerbahçe efsanesi, Can Bartu 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Hem futbol hem basketbolda Fenerbahçe formasını terleten, uzun yıllar İtalya’da ülkemizi başarıyla temsil eden Sinyor lakaplı Can Bartu, ülke futbolumuz için değerli ve efsane bir isimdi. Bartu’ya Allah’tan rahmet, spor camiamıza baş sağlığı diliyorum.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizinde Formula 1’e değineceğim. Formula 1 tarihinin 1000. Yarışı bu hafta Çin’de düzenlendi ve zafer Mercedes pilotu Hamilton’ın oldu. Bu yarışta  öyle bir an vardı ki, Mercedes’in iki pilotu Hamilton ve Bottas için yaptığı çift pitstop , yarışa damga vurdu. Takım olmanın, uyumlu çalışmanın örneğini gösteren Mercedes bu sezon 3 yarışıda ilk iki sırada tamamlayarak, en yakın rakibi Ferrari ile şimdiden arayı açmış durumda. Bu çift pit stop videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

İNENLER

Fatih Terim

Ferrari F1 takımı

Bursaspor

Kayserispor

ÇIKANLAR

Mercedes Benz F1 takımı

Ankaragücü

Gençlerbirliği

Trabzonspor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26