banner94

DERBİDE ZAFER FENERBAHÇE'NİN

Fenerbahçe derbide gülen taraf oldu ve ligde Beşiktaş’ın önüne geçti. Lider Sivasspor Gençlerbirliği’ne takıldı.  Galatasaray İzmir’den eli boş döndü.

Fenerbahçe derbiye etkili başladı ve 23’de Kruse, 32’de Ozan Tufan’ın jeneriklik golü ile 2-0’ı yakaladı. İlk yarının son saniyesinde Caner’in öldürücü ortasını Atiba tamamladı ve ilk yarı 2-1 tamamlandı. Beşiktaş’ın golü çok iyi dakikada geldi. Bu enerjiyle de ikinci yarıya siyah beyazlılar pozisyonlarla başladı. Maçın kırılma anı ikinci yarının başında Burak Yılmaz’ın karşı karşıya şutunu Altay’ın çıkarması ve dönen topta Ljajic’in şutunu maçın yıldızlarından Gustavo’nun  engellemesi oldu. O dakikadan sonra Fenerbahçe tekrar toparlandı. Ataklarını hızlandıran sarı lacivertliler golcüsü Vedat Muriqi ile farkı tekrar 2‘ye çıkardı ve maçtan 3-1 galip ayrılmayı başardı.

Sadece 2 isabetli şut bulabilen Beşiktaş’ta Atiba ve Caner dışında iyi oynayan futbolcu saymak imkansız. Ligin ilk haftalarında yazdığım gibi Rebocho, Elneny, Diaby Beşiktaş’ın futbolcusu olamazlar. Nitekim bu maçta da Avrupa maçlarında da herhangi bir varlık gösteremediler.Wolverhampton,Erzincanspor,Malatyaspor ve Fenerbahçe ile son 4 deplasman maçında 11 gol kalesinde gören Beşiktaş sadece 1 gol atabildi. Beşiktaş için devrenin son maçı Gençlerbirliği karşılaşması çok kritik. Bu maçta evinde kaza yaşarsa sezon başı yaşanan durum geri döner.

Fenerbahçe ise geçen hafta belirttiğim gibi iç sahada şampiyonluğa, dış sahada küme düşmemeye oynuyor. Artık genlerine işlemiş olan Kadıköy’de derbilerde iyi oyunu bu maçtada sürdü ancak bu galibiyetin önemi haftaya Çaykur Rizespor maçında ortaya çıkacaktır. Bu zaferle Kadıköy’de son 49 derbi maçını kaybetmeyen Fenerbahçe, Beşiktaş’a 2005 yılından beri yenilmezlik serisini de sürdürmüş oldu. Ozan Tufan’ın müthiş çıkışı ve Gustavo’nun üst seviye oyunu maçın sonucu belirleyen parametresi oldu.

Maçın hemen ardından Ersun Yanal’ın ‘’teknik direktörü olmayan Fenerbahçe kazandı’’ açıklaması kafaları karıştırırken istifa edeceği gündeme bomba gibi düştü. Yarışın içinde özellikle rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’ın önünde olması istifasının yeri ve zamanının olmadığını gösteriyor.Derbi zaferini yaşayan Fenerbahçe taraftarının bu haberle adeta sevinci kursağında kaldı. Yaklaşık yarım saat sonra Başkan Ali Koç ve Yanal istifa değil bu açıklamaların basına karşı olduğunu söylediler ve taraftarın yüreğine su serpti.Böyle bir galibiyetten sonra bu zaferi gölgede bırakan maç sonu demeçleri sadece Fenerbahçe’de olabilirdi.

Galatasaray Göztepe’ye deplasmanda 2-1 yenildi ve son 9 deplasman maçında 2 galibiyet alabildi. Sarı kırmızılılar bir an önce önümüzdeki hafta Antalyaspor’u yenip devreye galibiyetle kendini atmalı. Kadro yetersizliği ve oynayan ekibin mehter takımı gibi iki ileri bir geri giden ruhsuz oyunu, sezon başından beri Fatih Terim’in takımı ayağa kaldıramaması, Galatasaray’ın 16 hafta sonunda 3 averajla 6. Sırada kalmasına neden oldu. Bakalım taraftarın bitmeyen bu yoğun desteği Terim’e lig arasında hangi kararları verdirecek?

Ankaragücü adeta ligde kalma savaşını başlattı. Geçen hafta son iki dakikada Galatasaray deplasmanından alınan 1 puana bu hafta direk rakibi Antalyaspor‘dan da son dakikada attığı golle 1 puan alan temsilcimizde moraller yükseldi ve umutlar yeşerdi. Haftaya alınabilecek Denizlispor galibiyeti bir anda takımı bambaşka bir havaya sokar. Temsilcimize şimdiden başarılar.

Premier ligde sezonun en güzel haftasına girdik. ‘’Boxingday’’ maçlarının oynanacağı bu hafta da futbolun beşiğinde birbirinden heyecanlı maçlar bizleri bekliyor.  Liverpool’un Kulüpler Dünya Şampiyonu olduğu hafta da Manchester City Leicester’ı 3-1 ile geçti ve zirve takibini sürdürdü.

HAFTANIN OLAYI

TFF, Süper Lig kulüplerin harcama limitiyle ilgili tartışmaların ardından bu oranı yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdi. Federasyon tarafından kulüp lisans ve finansal fairplay talimatında değişiklik yapılarak, 2019-2020 sezonu için kabul edilebilir sapma tutarının yüzde 30'dan yüzde 40'a yükseltilmişti. Yoğun tartışmaların ardından TFF bu limiti yüzde 30’a geri düşürdü.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Sivasspor ve Başakşehir’in ligin 16 hafta sonunda ilk iki sırada oluşları. Başakşehir geçmiş senelerin aksine bu sene sempatik ve taraflı tarafsız herkesin beğendiği bir takıma dönüştü.

İNENLER

Beşiktaş

Kayserispor

Antalyaspor

Kasımpaşa

ÇIKANLAR

Gençlerbirliği

Göztepe

Başakşehir

Çaykur Rizespor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26